Ofte stilte spørsmål

1. Trenger jeg å legge ved penger til søknaden?

Answer: Nei, vi håndterer alle utlegg og sender deg en faktura på totalbeløpet inkludert ambassadegebyret.

2. Trenger jeg å legge ved returkonvolutt?

Answer: Nei, det er ikke nødvendig. Vi bruker våre egne konvolutter frankert av vårt ordresystem når vi sender tilbake pass. Da har vi elektronisk sporing av forsendelsen og vet til en hver tid hvor den befinner seg. Hvis du legger ved returkonvolutt vil den bli returnert sammen med pass og visum.

3. Kan jeg sende passfoto elektronisk?

Answer: Ja, dette kan sendes elektronisk til oss på info@visumservice.no, så redigerer vi det og skriver ut på fotopapir. Denne tjenesten koster 75,- NOK pr foto vi printer.

4. Må jeg signere søknadsskjema i original?

Answer: Ja, alle ambassader krever original signatur på søknadsskjemaet. Unntaket for dette er visum til Cuba, her går det greit med en skan av skjema.

5. Hvordan bestiller jeg visum og må jeg fylle ut skjema via nettsiden?

Answer: Velg landet du skal reise til under visumguiden i hovedmenyen og gå videre derfra for å bestille. Alle visumsøknader må ha en bestilling fordi vi skal vite hvor passet og visumet skal returneres, hvilken type frakt som ønskes og hvilken type behandling som kreves.

6. Kan jeg ettersende eventuelle invitasjoner eller annet?

Answer: Ja, all dokumentasjon kan ettersendes på e-post dersom ambassaden aksepterer kopier. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

7. Hvorfor skal jeg sende passet mitt?

Answer: Alle ambassader (bortsett fra Cuba) krever at passet sendes i original. Dette fordi visumet skal stemples inn i passet og for å se at passet ikke er ugyldig eller ødelagt. Visumservice oppbevarer alle pass i sikkerhetsskap og våre lokaler er tilknyttet alarmsentral for bedrifter med strenge sikkerhetsbehov.

8. Må jeg sende inn passfoto og hvor mange?

Answer: De fleste land krever et eller flere passfoto i tillegg til det bildet du har i passet. Det står beskrevet under landinformasjonen hvor mange bilder du trenger. Se også vår guide til passfoto.

9. Hvor lang tid tar det å få visum?

Answer: Det avhenger av hvilket land du skal til. Se våre informasjonssider for info om ditt aktuelle land eller kontakt vår kundeservice.

10. Er det et krav at jeg reiser personlig på ambassaden?

Answer: Svært få land krever personlig oppmøte. Dette er det informert om under de enkelte landene i visumguiden. Visumservice leverer din søknad på ambassaden, slik at du kan spare tid og penger.

11. Hvor og hvordan skal jeg sende passet mitt?

Answer: Du bør sende det med rekommandert post til vår postboksadresse: Visumservice AS Postboks 5220 Majorstuen 0303 Oslo Husk å ta vare på RR-nummeret du får som kvittering hos posten. Dersom det haster bør du sende med ”post over natt” til vår gateadresse: Visumservice AS Drammensvein 123, 0277 Oslo. Du kan også levere søknad og pass personlig hos oss.